Martin Graveth

 

Begint tijdens zijn opleiding als zeefdrukker en daarna Typograaf in 1969 serieus te tekenen.

Door toeval belandt hij rond 1970 in het bedrijfsleven, maar blijft intussen tekenen, airbrushen, zeefdrukken en schilderen. Zijn werk is moeilijk in een stijl te vangen maar neigt doorgaans naar surrealisme.

Het zijn de uitingen van een eeuwig nieuwsgierige dromer, die graag uitersten opzoekt en zijn pure gevoel vertaalt in beelden die de werkelijkheid vertekenen.

Sinds enige tijd laat de autodidact zich onderwijzen in realistische fijnschilderkunst.

Zijn  werken zijn in binnen en buitenland geëxposeerd en verkocht en zijn tevens uitgebreid te zien op zijn website www.Yetser.org

Zijn  meest recente werken zijn van 18 januari tot 18 maart te zien bij Brasserie Galerie 1703 in Wijhe .

mmhgraveth@home.nl                       0031646203265

 

Jolan Kroes

Vanaf 25 september t/m 13 november 2017 exposeert Jolan Kroes, 49 jaar, geboren in Dalfsen en nu woonachtig in Raalte, in Galerie Brasserie 1703 in Wijhe. De expositie geeft in één oogopslag een weerspiegeling van mijn karakter. Ik werk vanuit mijn impulsiviteit. Doek, acrylverf, kwasten, paletmessen… kijken naar het doek… en beginnen. Vaak werk ik vanuit één punt, wat mij de vrijheid geeft om verder te “bouwen” en er een geheel ontstaat. Deze manier van werken maakt dat ik zelf nooit van tevoren weet wat de uitkomst gaat worden en zijn een uiting van enthousiasme en creativiteit, welke worden weergegeven in veel kleur. Ik geef de voorkeur aan abstracte & figuratieve werken, welke ik het liefst schilder op grotere doeken. Wat ik graag wil bereiken met mijn doeken, is dat mensen er naar kijken en bij hun eigen fantasie komen. Niet mijn interpertatie van mijn werk, maar wat mensen er zelf in zien of wat hun raakt. Het mooiste compliment om te horen is dat mensen blij worden van mijn werken. Ik nodig u van harte uit om een kijkje te komen nemen in de molen. Ook kunt u altijd mijn website www.jolankroes4art.nl bekijken.

Henk Heideveld

Tot 15 september exposeert Henk Heideveld in Galerie Brasserie 1703, bekend als restaurant De Molen in Wijhe. De Zwolse kunstenaar laat in Galerie Brasserie recente conceptuele kunst zien. Hij verbindt in zijn schilderijen de thema’s God en beeldende kunst. Heideveld, 67, is naar eigen zeggen op een punt beland waarin na een leven als full time kunstenaar allerlei draadjes tezamen zijn gekomen. Zo hoopt hij in september bij Waanders in de Broeren te Zwolle een boek te presenteren waaraan hij 40 jaren schreef: ‘GOD IS VAN IEDER EEN.’ Wat opvalt in zowel Heideveld’s beeldende kunst, zijn performances en zijn boek, dat is de lichte toets waarmee vaak zware onderwerpen worden opgevoerd. De kunstenaar omschrijft zijn beeldende oeuvre als beeldende mystiek, zijn recente boek als mystiek cabaret. Heidevelds kunst is ook te zien op zijn website: www.henkheideveld.nl Hij opent de expositie zelf op zaterdag 29 juli aanstaande om 15.00 uur. Na een korte uitleg zal hij met zijn vrouw een uurtje Ierse traditionele muziek ten gehore brengen