RESERVATION: 0570 - 546105

Jos Groen

1 Dec 2018 To 31 Jan 2019

Mijn naam is Jos Groen, 61 jaar en werkzaam in de gevangenis in Zwolle. Ik ben inmiddels met deeltijd-pensioen en heb dus lekker veel tijd voor mijn fotografie.

 

Ik fotografeer nu ongeveer een jaar of 7. Lang geleden begonnen in het analoge tijdperk een hele tijd niets gedaan en nu digitaal. Na verschillende camera’s schiet ik nu met een Canon 5D MARK IV en ik heb onlangs de nieuwe spiegelloze Canon EOS-R aangeschaft. De laatste heeft dezelfde kwaliteit als de eerste maar is een stuk lichter.

 

Ik fotografeer vaak feestavonden bij de Eet en drinklokaal de Slinger. Daarnaast natuurlijk bij en met de kinderen.  Motorcross bij Jelle (25),  darten bij Sven (23) ) en als ik een model wil fotograferen vraag ik Britt (18). Door deze foto’s word ik ook met enige regelmaat gevraagd voor huwelijken en / of bruiloftsfeesten en familiefoto’s.  Maar als ik thuis in de keuken sta en ik zie een mooie zonsondergang aankomen kan ik t niet laten ff naar de IJssel te rijden . Wat dat betreft wonen we erg mooi en vooral gunstig.

 

Ik ben een autodidact en heb daarom al vele trainingen en workshops gevolgd bij Digidiaal in Schalkhaar, Deventer. En elke keer leer ik weer van alles bij.

Ook ben ik wel eens met Edwin Mooijaart mee geweest, een meester op gebied van Natuur en Bos fotografie. Wat hij uit een foto weet te halen is fenomenaal.

 

Ik weet dat een hele boel foto’s al door honderden mensen zijn gemaakt maar het geeft toch elke keer weer voldoening als je m zelf maakt.

 

Omdat ik ook steeds meer vragen kreeg voor zakelijke foto’s, o.a. via InConcept van Henk en Irmgard Nieuwenhuis (o.a. Fysiotherapie Wijhe en Bas de Weerd) heb ik mezelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heb dus gewoon m’n eigen bedrijf.

 

En nu een expositie. Ik voel me gevleid.

 

Veel van mijn werk is ook te zien op m’n website www.josgroen.nl en op Facebook en Instagram.

 

Jos Groen